1.E mult mai distractiv sa faci exercitii fizice impreuna cu un prieten
   E mai putin probabil sa te plictisesti cand lucrezi cu cineva, mai cu seama daca este si prieten apropiat. In timp ce povestiti, radeti, va incurajati reciproc, va atingeti si obiectivele fitness si deveniti mai sanatosi. Avand posibilitatea de a discuta cu cineva in pauzele exercitiilor va ajuta sa treaca timpul intr-un mod placut. Castig-castig! J

2. Poti cladi noi relatii de prietenie
    Facand exercitii cu cineva pe care nu-l cunosti prea bine iti ofera sansa de a cladi o noua relatie de prietenie. Vei incepe prin a impartasi interesul comun care v-a intersectat-imbunatatirea sanatatii- liant cu ajutorul caruia poti face legatura mai usor si catre alte subiecte de discutie pe care le puteti aborda in timp ce va faceti antrenamentul.

3. Esti mai orientat spre a mentine promisiunea de a te antrena in mod regulat
    Daca ai stabilit cu un prieten sa mergeti la alergat sau ai facut rezervare la o clasa de exercitii specifice, esti mai orientat spre a mentine promisiunea. Gandul de a nu-ti lasa prietenul la greu este un bun motivator! Si cand sesiunea de antrenament incepe sa devina o rutina, poate dupa cateva saptamani, amandoi veti vedea aceasta activitate mai putin interesanta fata de cum era la inceput, dar tocmai aici este frumusetea acestui “parteneriat”- va incurajati reciproc.

4. Esti mai orientat sa obtii succesul in ceea ce priveste obiectivul setat
    Avand pe cineva care te ajuta sa iti regasesti motivarea va face diferenta in vederea atingerii obiectivelor propuse. De fapt, cercetarile in acest sens au concluzionat ca oamenii au sanse mai mari de a atinge obiectivele setate, ca de exemplu, pierderea in greutate si atingerea unei greutati optime pentru o viata sanatoasa, daca se antreneaza impreuna cu un prieten.

5. Vei lucra mai intens si mai cu spor alaturi de cineva prin preajma
    Cand te antrenezi cu o persoana care se afla la acelasi nivel de fitness cu al tau, tendinta este de a va incuraja reciproc si de a va motiva ca puteti mai mult( pentru a creste intensitatea, de exemplu), lucru pe care poate nu l-ai realiza singur atat de usor sau chiar deloc.
Un prieten iti poate creste nivelul de competitivitate si vei fi mai motivat sa iti atingi obiectivele.

6.Poate fi mai avantajos sa te antrenezi cu un prieten
   Daca iti iei un antrenor personal sau iti cumperi echipament, poti imparti costurile cu acest prieten. Poti economisi, de asemenea, costurile cu transportul catre si de la sala, in cazul in care nu va antrenati in confortul propriei case cu aparate profesionale.

7.Prietenul tau poate avea idei noi legate de ce exercitii puteti efectua
   Cu siguranta prietenul tau de antrenament are anumite cunostinte si abilitati pe care tu nu le ai si invers. De alungul acestui parteneriat vei deprinde noi abilitati, vei putea invata lucruri noi- spre exemplu, stilul de alergare- sau chiar poti invata practicarea unui sport complet nou sau orice activitate sportiva noua.

8.E mai sigur sa te antrenezi cu inca cineva
   Avand pe cineva care sa te ghideze cand este necesar, sa te ajute cand ridici greutati( ideea ca este cineva acolo care sa te sustina cand ai nevoie), sa alerge impreuna cu tine, mai ales daca va antrenati seara tarziu, inseamna ca ai acel ajutor la indemana si sesiunea de antrenament nu are cum sa fie decat de bun augur.

  Varietatea este cheia pentru a te mentine pe drumul catre atingerea obiectivelor de fitness. “Joaca-te” cu aceasta varietate si vei vedea sesiunile de antrenament mult mai distractive si nu vei mai dori sa renunti la un stil de viata activ si sanatos!