De ce ai nevoie de multivitamine pentru a-ți atinge obiectivele de sănătate și de fitness?
Când vă gândiți la suplimente, care sunt primele lucruri din compozitia lor care vă trec prin minte? Proteină din zer, oxid de azot, creatină,vitamine pentru arderea grăsimilor sau poate altceva? Acestea sunt cele care abunda prin anunțuri și promoții.
Dar dacă ți-as spune că cel mai important supliment pe care trebuie să-l ai în arsenalul tău nu e pe această listă? Ai putea ghici despre care vorbesc? Vă voi salva de acest efort. Vom vorbi in continuare despre multivitaminele de bază.

Ce este un supliment cu multivitamine?
Pentru ca organismul uman să-și îndeplinească toate sarcinile pe care le are într-o zi obișnuită, trebuie să i se ofere o varietate largă și complexă de substanțe nutritive vitale. Deficiențele în oricare dintre aceste vitamine sau minerale esențiale cauzează dezechilibrarea căii metabolice care produce eficiența optimă, iar performanța scade rapid. Evident, acest lucru nu este ceea ce vrei!

Asigurați-vă că luați o formula de multivitamine / multi-minerale cu potență mare vă poate ajuta să asigurați prezența acelor nutrienți esențiali necesari pentru mii de reacții metabolice.
Culturistii, atletii si oamenii care duc stiluri de viata activ au nevoie de mai multi nutrienti decat cei care nu practica sport. Deci, dacă credeți că doar luand prima cutie cu vitamine pe care o vedeți pe raft va funcționa pentru dvs., gândiți-vă din nou.

Bazele unui program de antrenament reusit-introduceti vitamine!
Oamenii nu ar cumpăra o masă cu doar două picioare. Nu ar construi o casă fără o fundație bună. Ei nu ar trebui să facă un plan pentru a intra în formă fără a avea un supliment de multivitamine ca temelie a programului lor de antrenament.

Fără multivitamine, sunt convins că celelalte suplimente pe care le luați nu vor fi la fel de eficiente. Nu numai că multivitaminele reprezintă baza unei strategii de supliment, ci trebuie să fie primul lucru de care sa aveti grija sa fie potrivit nevoilor organismului dvs.
Multe dintre ele au diferențe mici față de celelalte, însă, în cea mai mare parte, multe sunt compuse din aceleași vitamine și minerale individuale. Chiar dacă sunt în mod obișnuit ambalate împreună si denumite multivitamine, există diferențe între cele două, dupa cum urmeaza:

-Vitaminele
Vitaminele sunt organice. Ele sunt mai complexe decât mineralele. Toate vitaminele sunt necesare organismului nostru pentru supraviețuire. Vitaminele controlează reacțiile chimice din organism pentru a transforma alimentele în energie și țesuturi vii. Ele sunt fie solubile în apă, care trebuie să fie administrate zilnic, deoarece nu sunt stocate în organism (Vitamina C și toate vitaminele B) sau solubile în grăsimi, care sunt stocate în organism (A, D, E și K).

Vitaminele sunt vulnerabile la căldură, la lumină și la agenți chimici, astfel încât pregătirea, procesarea și depozitarea alimentelor trebuie să fie adecvate pentru a putea conserva vitaminele, astfel încât să obțineți valoarea nutritivă din alimentatie.

Funcția de bază a vitaminei
A- vedere, piele și mucoase sănătoase, creșterea oselor și a dinților, sănătatea sistemului imunitar
Complexul B- important pentru funcția nervoasă, vizibilitate normală și sănătatea pielii, sisteme nervoase și digestive
C-Sistem imunitar și protejează celulele
D-Absorbția și utilizarea calciului
E-Antioxidant puternic
K- Sănătatea oaselor, dinților și cartilajelor
Zinc-Sănătatea sistemului imunitar

-Mineralele
Mineralele sunt anorganice. Ele sunt mult mai simple în formă chimică decât vitaminele.       Sunt mult mai stabile în prepararea alimentelor decât vitaminele. Mineralele sunt clasificate ca principale / macro (calciu, fosfor, potasiu, sodiu, clor, magneziu și sulf) și micro(fier, iod, zinc, crom, seleniu, minerale).
De mineralele majore avem nevoie în doze mai mari de 100 mg pe zi. In ceea ce privesc micro mineralele, avem nevoie doar de mici cantități zilnice pentru a fi suficiente. Mineralele sunt folosite pentru a produce hormonii necesari. Denumirea tuturor mineralelor se găseste in tabelul periodic.

Funcția de bază a mineralelor
Bor-Metabolismul de calciu, magneziu și fosfor

Calciu-Oase sănătoase
Cupru - Producerea insulinei cromate-Consolidarea țesutului conjunctiv
Iod- Sinteza hormonilor tiroidieni
Fier- Conduce oxigenul în hemoglobină proteică
Luteina-sănătatea ochilor
Lycopen-Sanatatea inimii; susține colesterolul sănătos
Magneziu-Peste 300 de reacții biochimice ale corpului
Mangan-Co-factorul în producția de energie, activator al multor enzime
Molibden-Suportă sănătatea normală a ficatului și a rinichiului
Nichel-Piele și structura osoasă sănătoasă
Potasiul-utilizat de sistemul nervos autonom (bataile inimii, funcția creierului)
Seleniu-Combate multe probleme de sănătate
Vanadiu-funcționează impreuna cu molibden

Concluzie
Inainte de seta un program de antrenament, aveti in vedere si mineralele si vitaminele de care corpul nostru are atat de mare nevoie. Incercati sa consultati si un nutritionist/specialist in acest domeniu pentru a va realiza un program plin de acuratete vis a vis de stilul de viata, functiile metabolismului, etc.
Sperăm că până acum știți și apreciați adevărata valoare a ceea ce înseamnă multivitaminele pentru obiectivele dvs. de culturism și fitness. Proteinele, băuturile energizante naturale și toate celelalte sunt minunate, iar cu ajutorul multivitaminelor,veți satisface adevăratul potențial de fitness.