Exercitiile de stretching reprezinta o parte importantă a fitnessului: iti pot largi spectrul de mișcare, poti crește circulația poti liniști mintea - ceea ce te va ajuta sa te vindeci mai rapid in caz de ranire sau boala, precum și la un somn mai bun.
In continuare, hai sa încercam următoarea rutină rapidă, creată de un instructor yoga din New York.
Se recomanda sa urmezi seria completă o dată pe zi.
Intotdeauna sa urmezi si un program de incalzire a muschilor inainte de inceperea antrenarii si in cazul in care resimti orice fel de durere sau dificultati in respiratie, opreste orice activitate fizica si consulta un specialist in cazul in care simptomele nu dispar.
Miscarea nr. ​​1: Stretchul alergătorului
(A) Pune piciorul drept înainte și coboara într-o fandare, așezând degetele pe podea sau pe varful piciorului dacă mâinile nu ajung pe podea. Cand efectuezi aplecarile, mentine coloana dreapta.
(B) Inspira, apoi, într-o singură mișcare, expira când iti indrepti piciorul drept. Întoarce-te încet la poziția din fandare. Repetare de patru ori. Schimba piciorul.
Miscarea nr.2: Stretchul lateral
(A) Stați cu picioarele împreună și cu brațele direct deasupra capului. Împingeți-vă mâinile împreună, cu degetele intercalate și cu degetele aratatoare întinse. Inspirați când va ridicati pe varfuri.
(B) Respirați în timp ce îndoiți corpul de sus la dreapta. Întoarceți încet spre centru. Repetați în partea stângă.
Miscarea nr. ​​3: Aplecare înainte
Stați cu picioarele usor departate pentru echilibru și genunchii ușor îndoiți.
(A) Intercalați-vă degetele mainilor în spatele dvs. Inspirați și îndreptați-vă brațele pentru a vă extinde pieptul.
(B) Expirați și îndoiți-vă talia inainte, lăsând mâinile să se întindă spre cap. Repetati de cinci ori.
Miscarea nr. 4: Arcul de cădere joasă
Puneți-vă piciorul drept înainte ca într-o cățărare și coborâți genunchiul stâng pe podea sau pe o saltea de exercitii.
(A) Aduceți brațele în fața piciorului drept și fixați degetele împreună, palmele îndreptate spre podea.
(B) Inspirați în timp ce vă intindeti brațul deasupra capului, întinzându-vă cât mai departe înapoi. Repetati de cinci ori. Schimbati partea pe care exersati.
Miscarea nr. 5: Rasucirea din așezat înapoi
Stați pe podea cu picioarele drepte.
(A) Îndoiți genunchiul drept și faceți pasul drept peste piciorul stâng. Pune mâna dreaptă pe podea, cu degetele îndreptate spre exterior, pentru sprijin. Îndoiți-vă cotul stâng și întoarceți-vă spre dreapta, așezând partea din spate a brațului pe genunchiul drept. Inspira.
(B) Respirați în timp ce vă răsuciți, apăsând brațul în picior și uitându-vă peste umărul drept. Repetati de cinci ori, apoi întoarceți-vă încet spre centru. Schimbati partea pe care exersati.
Miscarea nr.6: Unghiul de legătură
Stați pe podea cu picioarele drepte.
(A) Îndoiți genunchii și aduceți tălpile picioarelor împreună, lăsând genunchii să „cadă” spre pământ. Tineti tibiile cu ambele maini în timp ce inhalați și întindeți pieptul în sus.
(B) Expirați în timp ce vă aliniați din șolduri (fără a vă arcui spatele) și puneți palmele pe pământ. Repetati de cinci ori.

Asadar, oricat de obosit te-ai simti la final de zi, cateva exercitii de stretching vor veni in imbratisarea unei stari excelente, atat fizic cat si emotional, dupa o zi plina de evenimente, poate mai putin placute.
Continua sa faci miscare, nu uita de exercitiile de incalzire a muschilor, ori de cate ori iti setezi sa incepi un antrenament, ai in vedere alimentatia sanatoasa si odihneste-te indeajuns!