Multi dintre noi raman ancorati in rutina de a fi realisti si pragmatici si ramanem fixati pe anumite obicieiuri pe care le facem dintotdeauna. In fiecare zi tindem sa facem aceleasi lucruri, fie ca e vorba de o simpla plimbare, mers cu bicicleta, yoga, practicarea unui sport de echipa, inot sau mers la sala de antrenament.

Astfel, daca vei face ce ai facut dintotdeauna, vei avea rezultatele pe care le-ai avut si pana acum.  Construirea unei rutine in fitness e esentiala pentru a avea un stil de viata sanatos, dar visand la obiective mai indraznete, vei presara armonie in viata ta.
Pe masura ce inaintam in varsta, avem tendinta sa ne suprimam visurile, datorita diverselor evenimente de pe parcursul vietii. Dar, cu totii ar trebui sa ne urmam visurile pentru a fi cu adevarat impliniti!
Gandeste-te la ce ti-ar placea sa realizezi si asigura-te ca visurile tale in ceea ce priveste inclusiv aria fitness-ul nu sunt proiectia dorintelor altor persoane. Fii autentic! Apoi, transformarea acestor obiective si visuri in realitate, tine doar de capacitatea de organizare si de cantitatea de pasiune pe care o vei pune in vederea realizarii lor.
Daca iti doresti sa scazi in greutate sau sa pui mai multa masa musculara sau pur si simplu sa mentii un nivel bun de tonifiere al musculaturii, daca iti doresti cu adevarat aceste lucruri si ai capacitatile de organizare necesare, cel mai probabil vei ajunge sa transformi un vis in realitate mai rapid decat iti poti imagina!
Creioneaza un plan!
Fără un plan pus la punct, nu ajungi nicăieri.
Pot sustine faptul ca planificarea este bună, dar punerea in practica a acestui plan este si mai buna
Ar trebui sa rezonam cu acest gand, dat fiind faptul ca planificarea este importantă, atât timp cât nu iti consumi energia si/sau sa ramai “blocat” in acest stadiu. 
Planul nu trebuie să fie perfect-departe de acest gand- ci, ar trebui să fie realistic.
Ar trebui să urmăesti o structura atunci când vine vorba de cele mai importante aspecte ce iti alcătuiesc obiectivele.
O strategie care necesită o acțiune consecventă este deseori cea mai bună de construit. Aceasta înseamnă că planul tau ar trebui să cuprindă pași pe care sa ii parcurgi zilnic, săptămânal și lunar-pasi ce te vor propulsa inainte.

Si, mai mult decat atat, daca ridici stacheta mai sus decat nivelul “maxim” la care consideri ca poti ajunge, te vei provoca pe tine insuti sa devii o versiune mai buna si sa fii mandru cu rezultatele muncii tale. Si vei vedea ca va deveni molipsitor, vei dori sa pastrezi aceasta linie de mers, iar calitatea vietii va deveni net mai buna si vei fi o persoana implinita!