Simplitatea vine din faptul ca poti mentine aceste lucruri, facand sport in confortul propriei case. Si frumusetea vine din faptul ca ne putem ajuta de tehnologia care ne este pusa la dispozitie.
Cum? Cu ajutorul unei benzi de alergare.
O banda de alergat este o optiune de exercitiu extrem de eficienta, indiferent de forma in care va aflati. Incepatorii, intermediarii si sportivii de nivel avansata pot alege diferite viteze si inclinatii pentru a crea exercitii de ardere a grasimilor, de tip cardio si sprint-training.
Intelegerea beneficiilor folosind banda de alergare va va ajuta sa conturati un antrenament de 30 de minute pentru a va imbunatati sanatatea inimii, pentru a arde calorii si a va imbunatati performantele sportive.
Aceste beneficii sunt atat exterioare, raportate la felul cum vor arata muschii, la cum vor fi tonifiati si sculpati, dar vorbim mai ales de beneficii interne.
O alergare de 30 de minute in fiecare zi va antrena muschiul inimii si o veti mentine mai tanara pe zi ce trece cu minim de efort!
Pentru a intelege mai bine ce se petrece in interiorul organismului, nu “tot” colesterolul este daunator pentru organism. Un nivel crescut de lipoproteine(HDL) sau cum mai este denumit “colesterolul bun” ajuta la scaderea riscului de ateroscleroza(blocarea arterelor ce poate conduce la atac de cord si accident vascular cerebral).
Alergarea pe banda timp de 30 de minute pe zi ajuta la cresterea nivelului de HDL cu pana la 5% daca efectuati exercitii in mod regulat, potrivit unui studiu de specialitate.
Utilizand monitorizarea ritmului cardiac pentru a mentine un procent de 70-80% din maximul la care puteti ajunge in timpul efortului fizic, raportand la numarul de pasi pe care ii efectuati in timpul alergarii si in functie de inaltime.
Benzile de alergat sunt de ultima generatie si vin cu programe incorporate, usor adaptabile nevoilor si dorintelor tuturor, permitand sa introduci varsta, inaltimea, greutatea si alte elemente pentru a te ajuta sa obtii cele mai bune rezultate dupa terminarea antrenamentului.
In alta ordine de idei, un alt studiu arata ca printre cele mai mari riscuri se afla si fibrilatia arteriala, cel mai frecvent tip de ritm cardiac neregulat sau anormal, cunoscut sub numele de aritmie. In timp ce aceasta conditie poate duce la risc de accident vascular cerebral, in cazul in care nu duceti o viata sanatoasa si nu monitorizati semnalele corpului, atunci cand este combinata cu alti factori de risc, cum ar fi hipertensiunea arteriala sau diabetul zaharat, este cu adevarat un inconvenient pentru sanatatea noastra.
Astfel ca, in cazul subiectilor care au avut sesiuni de alergare de minimum 39 de minute pe saptamana, riscul de a dezvolta aritmii a fost semnificativ mai mic decat orice alte persoane care nu aveau antrenament de alergare introdus in rutina saptamanala.
Asadar, introducerea unui antrenament cardio, cum ar fi alergarea pe banda de alergare este un prieten desavarsit pentru inima ta!
Alege sa simplifici lucrurile, aducand un beneficiu enorm sanatatii tale.