Cu totii stim ca exercitiile fizice sunt benefice pentru organismul nostru. Dar si punand in practica aceasta cunostinta, este cu adevarat in avantajul nostru.
Astfel, pentru a pune in practica, trebuie sa ne scoatem din minte acea voce care spune “Am sa incep de maine, o sa fac exercitii maine” sau, si, mai rau, acel maine devine poate si tot asa.
Aici intervine motivatia, pe care cu totii o avem undeva in adancul nostru. Doar iti doresti acel corp de vis, nu? Ei bine, nimic frumos nu vine usor, asa ca este timpul sa incepem sa ne antrenam, iar acest lucru sa ne devina un stil de viata, pentru ca in felul acesta vom fi sanatosi si mai mult decat atat, in forma de zile mari!

Haide sa vedem impreuna cum ne putem gasi motivatia necesara pentru a incepe antrenamentul:

1. Setarea obiectivelor in mod realizabil
Cand suntem la inceput, exista acea dorinta de a atinge un prag maxim in fitness cat mai rapid posibil, dar acest lucru, realizam pe parcurs, ca nu este posibil. Si tocmai aici este frumusetea, sa parcurgem incet fiecare etapa si sa atingem fiecare obiectiv, astfel pentru a ajunge la potentialul nostru maxim.
Asadar, nu incepeti din start sa va antrenati 1 ora in fiecare zi, ci mai degraba setati programe realizabile, care va vor ajuta sa atinge obiectivele de fitness, de 20-30 de minute de exercitii de 2 sau 3 ori pe saptamana.

2. Inregistrarea progresului
Pastrand o evidenta a progresului pe care l-am facut in antrenament si vazand imbunatatirea, fie ca e vorba de alergat mai rapid, fie ca am ajuns sa fim capabili sa facem mai multe repetari sau sa ne antrenam mai des, ne va determina sa continuam ceea ce facem. Sa realizam ca suntem pe drumul cel bun.

3. Eliminarea sentimentului de vina
Fiti rezonabili. E de asteptat ca vor fi momente cand vom rata antrenamentul intr-o zi sau alta…Daca acceptam ca vor exista si abateri de la antrenament in aceasta calatorie frumoasa de fitness, vom fi pregatiti mental in ceea ce priveste un mic regres fitness. Dar, nu avem de ce sa lasam un antrenament pe care nu l-am facut o data sau de doua ori sa ne demotiveze. Nu trebuie si nu avem de ce sa lasam acest lucru sa ne faca sa renuntam.

4. Concentrare doar asupra propriei persoane
Intotdeauna vor exista alte persoane care vor fi mai in forma decat noi, mai agile sau mai flexibile decat noi.
Nu trebuie sa ne comparam cu ei; uitati de ei. Nu ii lasati sa va demoralizeze si defocuseze de la obiectivul vostru. Timpul de antrenament este dedicat exclusiv propriei persoane, fiind totul despre TINE.

5. Priveste aceste obiective fitness in mod distractiv
Daca ai momente cand nu reusesti sa te motivezi, poate faci un antrenament care nu iti este potrivit tie. Sau poate obisnuiai sa iti placa, dar acum se poate sa fi devenit de domeniul trecutului. Incearca sa alegi activitati care iti plac cel mai mult.

Aminteste-ti de fiecare data ca aceasta calatorie fitness este in avantajul tau, iar drumul pe care il vei parcurge nu poate fi decat distractiv si frumos! Continua antrenamentul, ai motivarea necesara.