"Fiecare celula din corpul uman beneficiaza de activitate fizica", spune Tim Church, MD, directorul departamentului de medicina preventiva la Centrul de Cercetare Biomedicala Pennington din Baton Rouge, Louisiana.
Si, spune el, simtiti imediat recompense tangibile. "În termen de o oră de la exercițiu, vă simțiți mai puțin îngrijorați; in acea noapte, dormi mai bine; Și pentru 72 de ore după aceea corpul tău procesează mai eficient zahărul din sânge.

Iată cateva din sugestiile noastre privind modalitățile de exerciții fizice care te fac să arăți și să te simți fantastic.

1. Piele mai fina, mai radianta
Eliminarea transpiratiei nu este singurul mod în care exercițiile aduc beneficiu asupra pielii - reduc, de asemenea, inflamația corporală, ajută la reglarea hormonilor semnificativi în piele și la prevenirea deteriorării datorita radicalilor liberi. 
Când faceti exerciții, arterele mici din piele se deschid, permițând mai mult sânge să ajungă la suprafața pielii și să elibereze substanțe nutritive care repară daunele cauzate de soare și de poluanții de mediu. 
Aceste substanțe nutritive, de asemenea, revitalizează producția de colagen a pielii, împiedicand aparitia ridurilor.
"Pe măsură ce îmbătrânim, fibroblastele (celulele producătoare de colagen din piele) devin mai lenese și mai puține la număr", spune Kunin. 
Dar nutrientii livrati pe piele in timpul exercitiilor ajuta fibroblastele sa functioneze mai eficient, astfel incat pielea ta arata mai tanara.

2. Mai mare încredere în sine
Oamenii încrezători radiază o anumită atracție și carisma. Un studiu britanic recent a constatat că persoanele care au început un program de exerciții fizice la sala lor locală s-au simțit mai bine cu privire la valoarea lor de sine, starea lor fizică și sănătatea generală în comparație cu colegii lor care au rămas acasă. Cea mai bună parte a fost că valoarea lor de sine a apărut imediat - chiar înainte de a vedea o schimbare semnificativă în corpul lor.

"Nu aveți nevoie să vă îmbunătățiți nivelul de fitness pentru a vă îmbunătăți percepția de sine despre felul cum arata corpul dumneavoastră", spune Adrian Taylor, cercetător de la Universitatea din Exeter din Anglia și cercetătorul principal al studiului. Și de aici este doar un salt scurt pentru a vă bucura de o stima de sine mai sănătoasă, adaugă el. "Valoarea noastră de sine este legată direct de nivelul nostru de energie, de sentimentele noastre de competență și de atractivitatea noastră percepută". Și nimic nu este mai superb decât siguranta de sine care vine de la a te simți bine în pielea ta.

3.Postura imbunatatita
Dacă lucrați activ pentru a aduce înapoi echilibrul muscular, spatele se va lungi, postura se va îmbunătăți și veți putea crește.Pentru umerii garboviti, lucrul la întărirea spatelui superior utilizând rezistența cu benzi, mașini sau greutăți libere poate ajuta la restabilirea înălțimii pierdute.
Și, bineînțeles, exercițiul care îmbunătățește postura tinde să te facă să te arăți mai tonifiat, mai în formă și mai încrezător.

4. Mai puțin stres și anxietate
-Anxietatea, teama și incertitudinea vă scurg de toată vitalitatea și vă atenuează starea de spirit, ceea ce, la rândul său, tinde -să apară pe fața voastră și în felul în care vă purtați.
-Aproximativ 40 de milioane de americani cu vârsta peste 18 ani suferă de tulburări de anxietate, potrivit Institutului Național de Sănătate Mintală - care reprezintă aproape 20% din totalul adulților.
-Efectuarea de exercitii s-a dovedit a micsora cele mai multe cazuri ușoare până la moderate de anxietate și poate îmbunătăți foarte repede starea de spirit.

Jack Raglin, un psiholog sportiv la Universitatea Indiana din Bloomington, Ind., spune: "Exercițiul este ca și cum ai face un tranchilizator, dar mai bine pentru că ai efectul secundar al îmbunătățirii sănătății și nivelului de fitness".
Studiile lui Raglin sugerează că doar 15 minute de exerciții conferă stare de calm care poate dura ore întregi.
În ceea ce privește ce fel de exercițiu provoacă cel mai mare răspuns, el recomandă fie un exercițiu aerobic, cum ar fi alergatul, ciclismul sau înotul, fie un amestec de exerciții aerobice și anaerobe, cum ar fi antrenamentul cu greutati.

5. Imunitate și detoxifiere mai bună
Exercițiile fizice ajuta sistemul imunitar si de asemenea, sistemul limfatic sa fie “fericit”. Corpul are aproximativ 500 de ganglioni limfatici - mici noduli de țesut care elimină “reziduul” metabolic. 

Creșterea circulației este cheia atât a producției de celule albe din sânge, cât și a drenajului limfatic mai bun, iar cel mai bun mod de a realiza acest lucru este de a face în mod regulat lucruri care te fac să respiri din greu, spune David Nieman, directorul laboratoarelor de performanță umană de la Appalachian State University in Boone, NC "În acest moment, inima ta pompează 4 până la 5 litri de sânge pe minut, dar, dacă te ridici și te duci să alergi, ar pompa până la patru ori mai mult".

Aceasta crestere a fluxului de sange este ceea ce activeaza sistemul imunitar, spune el. Cercetările sale arată că doar 45 de minute de mers pe jos în fiecare zi pot reduce numărul de zile de muncă pe care le pierdeți din cauza bolii cu până la 50%.