Există zeci de motive pentru a face exercitii în mod regulat - de la reducerea grăsimii corporale, cladirea unei mase musculare solide, intarirea nivelului de protecție împotriva unor potentiale boli, fără a mai menționa faptul ca veti avea ENERGIE si veti atinge acea construcție fizică mai sănătoasă si frumoasa, si, de asemenea veti combate stresul si veti obtine o stare de spirit si emotionala mai buna.

Toate aceste lucruri le puteti avea daca urmati in mod regulat un plan de exercitii adecvat.
Practicarea de exercitii în mod regulat este unul dintre cele mai bune lucruri absolut pe care le puteți face pentru sănătatea dumneavoastră, indiferent de motivele pentru care ați ales sa incepeti un astfel de stil de viata, fiti mandru!

Există un beneficiu extraordinar pe care vi-l ofera exercițiul fizic, cum de altfel am mentionat si mai sus, un lucru ESENTIAL de care va beneficia aproape fiecare aspect al vieții voastre, anume, ENERGIA.
Studiile au arătat din când în când că exercițiul vă ajută să vă simțiți mai energic și va sporeste capacitatea de concentrare, de a fi mai atent.
Există multe motive care ar putea explica acest fapt. Sunt sigur că ați observat cu toții că orice fel de efort fizic creează o nevoie crescută de oxigen. Pe baza nivelului dvs. de fitness, este posibil să observați această nevoie mai devreme decât altele, dar cu toții avem momente cand realizam ca respirăm mai greu și/sau mai repede în timpul anumitor exerciții fizice.
Datorita acestui consum crescut de oxigen, capacitatea pulmonară crește pe masura intensificarii nivelului la care efectuam exercitiile fizice.
De-a lungul timpului, cu ajutorul unui program de exercițiu regulat, capacitatea aerobă crește, permițându-vă să eliberati din ce în ce mai mult oxigen creierului și fluxului sanguin, ajutându-vă să vă simțiți mai “treaz”, ENERGIC și gata să indepliniti orice obiectiv. Îmbunătățirea capacității aerobe cu doar 15-25% te va face sa te simti cu 10 ani mai tanar!

Pe lângă faptul că permiteți oxigenului să ajungă la nivelul creierului și al fluxului sanguin, exercițiile fizice permit sângelui să circule mai eficient, să vă aducă mai mult oxigen la nivel muscular și să permită o funcționare sporită în întregul corp și o producție sporită de ENERGIE. În plus față de acest ajutor, de a primi mai mult oxigen la nivelul creierului și la nivel de flux sangvin, activitatea fizică produce o multime de endorfine.
Dupa cum bine stim, endorfinele sunt produse chimice produse la baza creierului și, atunci când sunt eliberate, produc sentimente de ameliorare a durerii și aduc bunăstare in intreg organismul. Dar chiar și activitatea fizică moderată sau ușoară va determina corpul tău să elibereze endorfinele, creând efecte similare, dacă nu chiar atât de puternice, asupra stării tale de sanatate.
Acest imbold dat dispoziției dvs. creează, de asemenea, efectul de a vă face să vă simțiți mai energizați și gata să vă ocupați cu mare drag de toate obiectivele setate pentru tot restul zilei.

Asadar, pentru un nivel optim de ENERGIE, pastrati un program de antrenament potrivit stilului de viata si nu uitati de alimentatia sanatoasa si odihna necesara pentru a completa acest tablou de fitness reusit!