În mai multe studii relevate, atât bărbații mai tineri, cât și cei mai în vârstă, care au făcut aproximativ 45 de minute de cardio timp de patru zile pe săptămână la o rată a inimii max 80%, au crescut mărimea musculaturii picioarelor cu 5% și, respectiv, 6%.-Exercitiul aerobic, daca este facut in mod corespunzator, poate duce la cresterea masei musculare la fel de mult cum te astepti de la exercitiile de rezistenta ", spune autorul studiului, Matthew Harber, Ph.D. "Intensitatea este mai importantă decât durata, astfel încât, în cazul creșterii obiectivului, să acționați până la 80% din ritmul cardiac maxim.

Atunci când obiectivul principal al unei persoane este de a construi masa musculara, ei au adesea un scop secundar de a pierde puțină grăsime și de a menține, de asemenea, sănătatea cardiovasculară.
-Din acest motiv, de obicei, aceștia doresc să continue să facă antrenamente cardio (jogging, plimbare cu bicicleta etc.) în plus față de antrenamentul de greutate pe care îl fac pentru a construi aceasta masa musculara.
-Problema este, desigur, că există o mulțime de informații conflictuale, cum ar fi presupuneri negative privind cum să combinați antrenamentele cardio cu antrenamentele de antrenament de greutate. Ceva despre faptul ca exercitiile de tip cardio ard mușchii sau cum se va face imposibilă construirea musculaturii. Lucruri de maniera aceasta.

Cum sa faci antrenamente cardio si antrenament in greutate si, prin urmare, sa obtii toate beneficiile cardio in timp ce totusi construiesti si masa musculara?
Este o întrebare bună și, de fapt, există câteva întrebări care trebuie rezolvate pentru a înțelege cu adevărat acest răspuns.

Hai să ajungem la ele...

Imi va permite exercitiul de tip cardio să scap de grasimea din corp în timp ce construiesc masa musculara?
Nu, nu chiar. Motivul pentru care clădirea masei musculare necesită un excedent caloric, care este un mod fantezist de a spune mai multe calorii decât corpul dumneavoastră are nevoie de fiecare zi (aceste calorii suplimentare sunt folosite pentru a construi acel muschi nou).
Pe de altă parte, pierderea de grăsime necesită un deficit caloric, care este un mod fantezist de a spune mai puține calorii decât corpul are nevoie în fiecare zi (ceea ce face ca corpul tău să ardă acumulat grăsime corporală pentru energie în schimb).

-După cum puteți spune, construirea musculaturii și pierderea de grăsime necesită opusul celuilalt, făcând astfel ambele, în același timp, foarte greu de aproape imposibil pentru majoritatea oamenilor. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă ați adăugat în antrenamente exercitiile de tip cardio în plus față de antrenamentul de greutate, încă nu ar permite într-adevăr să scapati de grăsimea din corp în timp ce va construiti masa musculara.
-Dacă nu, antrenamentele de tip cardio ar arde doar toate acele calorii suplimentare necesare pentru a construi acel mușchi și, de fapt, sfârșesc prin a preveni mușchiul de a fi construit.

Dacă am nevoie (sau vreau) să fac mai mult cardio decât pana acum?

-Ei bine, atunci când problemele potențiale legate de recuperare pot începe, caz în care singura soluție reală (presupunând că nu puteți face mai puțin cardio) este doar să va ascultați corpul. În cazul în care puterea nu se ridică la nivelul scontat sau nu vă simțiți recuperat sau progresul se estompează sau vă simțiți obosiți, etc ... acestea sunt semne pentru a reduce undeva.
Și dacă exercitiile de tip cardio trebuie să fie păstrate la acelasi nivel, atunci va trebui să reduceti antrenamentul de greutate. Scoateți un set aici, eliminați un set acolo și apoi continuați să acordați atenție modului în care organismul dvs. răspunde.
-Dacă va antrenati picioarele mai mult de o dată pe săptămână (cum este de obicei recomandat), atunci este posibil să fie nevoie chiar să renunți la una din aceste antrenamente de picior în întregime.

Puteți construi în continuare masa musculara cu cantități mai mari de exersare in zona de cardio decât cele recomandate?
Da, nu va fi situația ideală și va necesita o muncă și o atenție suplimentară. Dar atâta timp cât faci tot ce poți pentru a reuși, mușchii pot fi construiți armonios.

Continua sa faci miscare! Combina exercitiile de tip cardio cu cele de greutate, consuma alimente sanatoase, hraneste-ti organismul cu energie pozitiva si ganduri pozitive, odihna si iti vei imbunatati imaginea de sine si vei arata asa cum iti doresti!